Geçenlerde internetten bulduğum bir tatlı tarifini uygulayayım dedim.Malzemelerin içinde vanilyalı puding vardı, baktım evde puding yok ben de kendi pudingimi kendim yapayım dedim ki o da ne evde un bitmiş ( son unu pide yapma girişimimde kullandım :) sonra sütün içine irmik ve şeker koyup şu klasik tatlıdan yapmaya karar verdim.3 su bardağı süte 4 çorba kaşığı irmik 3 çorba kaşığı şeker koydum, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim.Sonra blender dan geçirdim,pürüzsüz bir kıvam elde ettim.
daha sonra ayrı bir kapta bir bardak sütle bir paket krem şantiyi çırpıp buzlukta on-on beş dk dondurdum. bir taraftan da minik minik doğradığım nektarları ( ben şeftaliye dokunamadığım için nektar kullandım:) İstenirse şeftali,çilek muz vs kullanılabilir.) bir bardak mısır gevreği ve iri iri parçaladığım bademleri buluşturdum.
En son aşamada dondurduğum krem şantiyi, irmikli muhallebiyi ve meyveli karışımı birbirine ekledim.
Veeee bu karışımı kuplara doldurup buzdolabında iki üç saat beklettim. Ta taa :)
Afiyet olsun... size, bana ,hepimizeeee :)
hımm pratik ve güzel görünüyor..
YanıtlaSildondurma gibi, milkshake gibi yaz için oldukça ideal bir tarif..
ramazanda da hafif olduğu için süper olur..
teşekkürler..
yalnız ben bir tane P ye takıldım, naptın çabuk söyle 2. P yi, yedin mi... :)
YanıtlaSilüreticiliğine sağlık bu arada... :)
YanıtlaSilEsin Esin, kesinlikle yaz için ideal, ve krem şanti hariç yağ da yok içinde, istenirse krem şanti yerine labne bile konulabilir:) ben de teşekkür ederim
YanıtlaSilOnu yakmışız bir doğum gününde, görmezden gel hocam, sözlü notumu etkilemesin:)
YanıtlaSilbunu kesinlikle yapacağım tam benlik.teşekkürler tarif için..
YanıtlaSil