11 Haziran 2013 Salı

YAZ TATLISI

Geçenlerde internetten bulduğum bir tatlı tarifini uygulayayım dedim.Malzemelerin içinde vanilyalı puding vardı, baktım evde puding yok ben de kendi pudingimi kendim yapayım dedim ki o da ne evde un bitmiş ( son unu pide yapma girişimimde kullandım :) sonra sütün içine irmik ve şeker koyup şu klasik tatlıdan yapmaya karar verdim.3 su bardağı süte 4 çorba kaşığı irmik 3 çorba kaşığı şeker koydum, muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirdim.Sonra blender dan geçirdim,pürüzsüz bir kıvam elde ettim.
daha sonra ayrı bir kapta bir bardak sütle bir paket krem şantiyi çırpıp buzlukta on-on beş dk dondurdum. bir taraftan da minik minik doğradığım nektarları ( ben şeftaliye dokunamadığım için nektar kullandım:)  İstenirse şeftali,çilek muz vs kullanılabilir.) bir bardak mısır gevreği ve iri iri parçaladığım bademleri buluşturdum.
En son aşamada dondurduğum krem şantiyi, irmikli muhallebiyi ve meyveli karışımı birbirine ekledim.
Veeee bu karışımı kuplara doldurup buzdolabında iki üç saat beklettim. Ta taa :)


Afiyet olsun... size, bana ,hepimizeeee :)

7 Haziran 2013 Cuma

DOMATES FİDELERİM

Yine bir arkadaşım sağ olsun okula domates fidesi getirmiş. Ben de hemen atladım tabii :) Bayılıyorum  böyle çiçek böcek işlerine ( aslında böceklere pek değil) Bu fideleri yıllardır kendi yetiştirdikleri domateslerden elde etmişler, doğal oluşu beni ayrıca cezbetti. Ben bu fideyi aldığımda umutsuz iki minik yapraktan ibaretti :) balkonda bol güneş alan bir yerde besledim onu, bakın ne hale geldi
Sürekli sulayınca yaprağa gidermiş, iki -üç günde bir sulayıp çiçek açmasını bekleyeceğim...Bir de unutmadan, annem domatesin cilde iyi geldiğini (lekelere karşı özellikle) söyler hep. Tabii doğalını bulursak :)

SÜS BİBERİ

Bir arkadaşımın evinde minik portakal görünümünde süs biberleri gördüm, dayanamayıp tohum için birkaç tane istedim, farklı renklerde birkaç biber verdi sağ olsun:) tohumlarını ayırıp kuruttum, nisan ayında ektim o tohumları ve özenle suladım.Eşimin :" Bunlardan bir şey olmaz."kabilinden umutsuz konuşmalarına rağmen her gün umutla suladım.Veeee gördüm ki umut güzel bir şeymiş :)
Büyüyecekler mi çok merak ediyorum:) Gelişmelerle yayında olacağız :))

ARSIZ KAKTÜSÜM :)

Bu kaktüsü aldığımda üstünde yapay bir çiçek vardı, üstünde ona eziyet olduğunu düşünüp çiçeği kopardım, bakın sonra neler oldu :)

Herhalde kaktüsüm ruhunu buldu :)) çok sevimliler değil mi? her gün işe gitmeden önce, hatta uyanır uyanmaz camın önüne gidip ona bakıyorum, çiçeklere bir şey olmuş mu diye :))

6 Haziran 2013 Perşembe

Fırında kabak

Kabakları soyup ortadan ikiye bölüyoruz sonra içini çay kaşığı yardımıyla oyuyoruz ( bade koyuyoruz dermişim) diğer tarafta küp küp doğradığımız soğanları küp doğradığımız domateslerle buluşturuyor içine arzuya göre nane dere otu tuz sarımsak koyuyoruz , bu harcı kabakların içine dolduruyoruz( kabak yetmeyip harç artınca patateslere doldurdum) kabakları bir bardak su eşliğinde( suyu kabakların üstüne dökmeyelim malzeme dağılıyor, yaptım oradan biliyorum ) fırına gönderiyoruz.


Çatalla kontrol ediyoruz pişip pişmediğini, kaç dakika kaldığını unuttuuuum:) Son halini fotolamayı unutmuşum, ne unutkan hatunum vesselam. :P

Bu yemeğimizi etin tavuğun yanına bir garnitür gibi kullanabiliriz dostlar, afiyet olsun:)