İstiridye mantarı oldukça lezzetli. İşte ben de size geçen gün yaptığım mantarın tarifini yolluyorum.
Önce soğanları bol tereyağı ile azıcık kavuruyoruz. Sonra yıkadığımız mantarları julyen doğrayıp içine atıyor ve Yüksek ateşte mantarların suyunu çekmesini bekliyoruz. Ardından julyen doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri atıyoruz ve kavuruyoruz ama biberler çok ölmesin ( fırına da girecek ya) en son domates ve sarımsakları ekliyor kısık ateşte beş dk pişirip hoooop güveç kabına oradan da fırına yolluyoruz. ( 200 derecede 20 dk)
Piştikten sonra üstüne bol kaşar rendeleyip kızarınca fırından alıyoruz, afiyet olsun.
Vee mantarımız hazıııııır:) Afiyet olsun. Size, bana ve hepimizeee:)
İsterseniz içine biraz nane karabiber ve zerdeçal ekleyebilirsiniz, fırına girmeden yani:) zerdeçalın kansere karşı iyi bir savaşçı olduğunu duymuştum...
Bu güzel tarifi denemek isteyenler bloğuma bir tıklasınlar... (: